Site Overlay

Какво е рейки

Името рейки идва от рей (вселена, дух, душа) и ки (енергия, живот). Прието е да се превежда като "Универсална жизнена енергия”. Като също я наричат "лекуваща енергия от космоса".
Рейки е възвърната отново на земята през 1922 г. от японския будистки монах д-р Микао Усуи, който 21 дни се отдал на молитви и медитации в планината Курама, като в края на това уединение той получава просветлено преживяване и така той бил иницииран (въведен) в рейки. Така той вече можел да лекува другите, без да изчерпва собствената си енергия. След което отива в Токио и основава лечебна организация и започва да лекува хората с помощта на рейки.
През 1923 г. силно земетресение разтърсва Канто, Япония и д-р Микао Усуи и неговите ученици работят неуморно, за да помогнат на хилядите оцелели хора да се възвърнат към предишния си начин на живот като изцеляват болката, страданието и загубата.
През 1936 г. рейки достига на запад и става достъпно за повече хора, но през средата на 80-те години на 20-ти век започва да се разпространява много бързо и пред хората се откриват много възможности.
В днешно време рейки е изключително достъпна и много хора биват лекувани чрез помощта на универсалната жизнена енергия.
Рейки внася баланс в живота ни. Лично аз го изпитах с пълна сила върху себе си и винаги ще Ви говоря от опита, който придобих и продължавам да придобивам като практикуващ рейки.
Чрез рейки можем да снемем физическото и емоционално напрежение, както и стреса който ни спохожда в нашето забързано ежедневие. Аз мисля, че стресът е най-сериозната болест на нашето време. За голямо мое съжаление ние трупаме стрес още от ранно детство и това силно пречи да развием истинското си АЗ.
С помощта на рейки можем да възстановим нормалните енергийни потоци и да се активират процесите на обновление и подмладяване на организма, стимулира възстановителните процеси, повишава тонуса, възвръща бодростта, силата и издръжливостта.
Рейки енергията се влива в увредените органи и системи и възстановява измененията в енергийната обвивка на лекувания. Така изглежда изцелението чрез РЕЙКИ. Обикновено следва бързо възстановяване на здравето и нормализиране на функциите в организма, както и в целия живот и ситуациите, за които се работи.