Site Overlay

Как се дават рейки

„Това, че не виждаме или не можем да докоснем нещо, не означава, че то не съществува.“ Алберт Айнщайн
Както вчера обещах, ето и как протича самият рейки сеанс.
Системата на рейки лечението представлява полагане на ръце от рейки-лечител (проводник) върху друг човек (получател) и енергията започва да тече. Рейки ще Ви помогне да релаксирате, да успокоите и избистрите мислите си и ще отнеме Вашата физическа болка. Рейки помага за лечението на емоционални травми и проблеми, като Ви освобождава от тях, без дори да се налага да ги преживявате отново.
Тук ще дам един пример от съботния ми сеанс с една прекрасна възрастна дама, която ми каза: „Колко хубаво и топло ми става като си поставиш ръцете вурху мен!“. Почивствах се толкова щастлива, че успях да накарам тази жена да се почувства по-добре, отколкото беше преди това.
И сега започвам наистина да Ви споделям за самия сеанс. Рейки лечителя се води от знанията си, опита си и най-вече от своята интуиция и насочва енергията към получателя, така че тя да потече през дланите на ръцете му. По време на сеанса Универсалната жизнена енергия протича през лечителя и навлиза в аурата на получателя, преминава през енергийните центрове (чакрите), които завихрят енергията и тя навлиза по всички канали, докато не стигне до физическото тяло. Както Земята има свое енергийно поле, така и нашето тяло има свое и това е нашата аура. Рейки зарежда аурата с позитивна, чиста и финна енергия и по този начин балансира човек, който на физическо или емоционално ниво изпитва негативни мисли, зареден е с негативни емоции и чувства силна болка.
Продължителността на сеанса е между 40 и 60 мин като лечителят полага ръце за няколко минути на всяка чакра по отделно (темата за чакрите ще я засегна подробно в друг пост). Продължителността на рейки сеансът зависи от доста фактори като емоционалното състояние на поемащия енергия и степента на блокажи в чакрите.

Много важно е да се знае за сенаса, че в деня преди рейки сенаса не бива да се консумира алкохол, както и 12 часа след това, в деня на сеанса се пие много вода (кафето и газираните напитки не са вода!!!). След самия сеанс е възможно да изпитате известно неразположение (главоболие, гадене) след като се наспите отшумява и чувствате такава лекота, за каквато не сте и подозирали.

Какво е това дистанционен рейки сеанс и как протича?

Това е изпращане на енергия през времето и пространството до хора, животни, растения и обекти.
Необходимо е предварителна уговорка за час между рейки лечителя и клиента. По време на сеанса е силно препоръчително клиента да лежи удобно и отпуснато. Лично аз препоръчвам уединение и тиха приятна музика за успокоение и пълно отпускане за предстоящия сеанс. По този начин съзнанието се отпуска и е възможно дори да заспите. Необходимо е да се знае само датата на раждане, три имена и точен адрес, за да може да се установи връзка с човека, който ще получава енергията.
По време на дистанционния сеанс е възможно да усетите топлина по тялото, както и леко бучене в ушите (аз винаги усещам това по-силно в лявото ухо), разбира се има хора, които нищо не усещат, но това не значи, че рейки енергията не протича. „Същественото е невидимо за очите!“. Просто се отпуснете и се наслаждавайте, това е време за Вас самите, Вие го заслужавате!